Chippen

Met een chipknip kun je betalen bij onder andere een parkeerautomaat, snoepautomaat of lunch-automaat. Chippen gaat snel en eenvoudig. In tien jaar tijd ontwikkelde de chipknip zich tot een populaire manier om te betalen zonder geld. Met de chipknip betalen kan in het PARVENCA-segment: parkeren, vending en catering. Een chipknip kun je opladen in zgn. oplaadpunten.

Er bestaat ook een prepaid chipknip: een chipkaart die vooraf is opgeladen. De prepaid chipknip is een variatie van de chipknip en deze prepaid chipkaart is niet gebonden aan een bankrekening.

Hoe moet je een chipknip opladen?
De chipknip kun je opladen bij oplaadpunten, die op heel veel plaatsen staan. Het opladen gaat simpel: je steekt de chipcard in de betaalautomaat en je typt het gewenste bedrag in. Dit staat dan op de display. Als het bedrag goed is, dan druk je op de `ja-toets`. In een paar seconden is het bedrag op uw chipcard overgeschreven. U kunt nu betalen en dat gaat al net zo makkelijk als het opladen!

Voor- en nadelen van chippen
Betalen met een chip is veruit de snelste betaalmethode en chippen neemt bovendien weinig veiligheidsrisico’s met zich mee. Ook het incasso-risico is beperkt. Een nadeel is dat je de chipcard altijd bij moet hebben en dat deze opgeladen moet zijn. Veel mensen denken er niet aan de chipcard te gebruiken. En aangezien men eerder besloot de chipcard niet meer te promoten in de detailhandel, zal deze vorm van betalen ook niet veel populairder gaan worden de komende tijd.