Paypal

In 2002 kocht eBay Paypal op door het naderend succes. Ook nu neemt het aantal mensen met een Paypal-rekening fors toe. Paypal is inmiddels een redelijk bekend betaalmiddel in Nederland. Omdat Paypal volgens de Amerikaanse wetgeving geen officiële bank is, hoeft Paypal niet te
voldoen aan de strenge regels voor een bank. Toch kreeg Paypal in 2007 al een EU-banklicentie.

Wat is paypal?
Een relatief nieuw online betalingssysteem is Paypal, dat in eerste instantie alleen voor betalingen tussen pda`s was. Nu is het echter ook mogelijk om online en mobiele betalingen te doen tussen personen, online verkopers en webshops. Het enige wat nodig is voor een betaling is een e-mail. Met Paypal kun je betalen vanaf een bankrekening, creditcard of ontvangen geld op je rekening. Ten slotte kun je vanaf je Paypal-rekening ook geld storten naar je eigen bankrekening.

Hoe werkt paypal?
Betalen met Paypal is over het algemeen gratis. Bij een creditcardbetaling kan de betaler zelf kiezen of hij of de ontvanger de rekening betaalt. Bij de ontvangst van een zakelijke betaling vraagt Paypal wel een vergoeding. Dit is afhankelijk van de maandomzet en varieert van 1,5% tot 3,4%. Met paypal betalen gaat verder eenvoudig en snel. Je hoeft alleen een Paypal-account aan te maken!

Voor- en nadelen
Paypal is een vertrouwd systeem en bovendien is Paypal simpel te integreren in je webshop. Er zijn geen opstartkosten; er wordt alleen wel per betaling een bedrag ingehouden. Verder zijn er meerdere opties voor transacties bij het betalen met Paypal. Heb je een hele grote website? Dan is het handig een specialist in te schakelen, want Paypal moet veilig en eenvoudig blijven voor de klant!