Belgeld

Steeds meer kinderen krijgen een eigen mobiele telefoon. Omdat kinderen vaak niet veel bellen en sms`en, is een prepaidkaart voor hen voordeliger. Maar je kunt je kind ook een abonnement geven. Veel ouders geven hun kinderen apart geld voor de telefoon, het zogenaamde `bel-geld`. Het is belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt met je kind over de maandelijkse kosten.

Prepaid of abonnement
Tegenwoordig heeft bijna iedereen een abonnement, maar voor je kinderen is een prepaidkaart misschien voordeliger. Je weet precies wat je vooraf betaalt en bepaald dus zelf de hoogte van de rekening van uw kind. Een nadeel is dat de beltegoed vaak wel na een bepaalde datum verloopt, maar als dit vaak gebeurt kun je een lagere prepaidkaart kopen. Bij een abonnement heb je als voordeel dat je kinderen altijd kunnen bellen. Maar de rekening kan ook enorm hoog oplopen!

Afspraken maken
Alvorens je de telefoon aanschaft, zul je eerst moeten afspreken wie de telefoon betaalt. Daarnaast moet je bespreken hoeveel bel-geld je kinderen maandelijks krijgen, hoe je dit geld aan de kinderen geeft (contant, giraal of als een kaart/code) en of je de belkosten verdeelt als je kind op vakantie gaat. Immers, bellen en sms`en in het buitenland gaat vaak buiten de reguliere belbundel.