Studeren

Studeren kost veel geld, maar gelukkig zijn er instanties waarbij studenten geld kunnen lenen. De IB groep is zo`n instantie, waarbij je studiefinanciering krijgt en geld kunt bijlenen. Dus ook als je weinig tot geen geld hebt kun je studeren. Je hebt dan echter wel een flinke schuld als je klaar bent met je studie. Deze schuld mag je verdelen over vijftien jaar en dus in je eigen tempo terugbetalen.

Studiefinanciering
Studenten noemen studiefinanciering ook wel stufi, een geldbedrag waar iedere student recht op heeft. Je studiefinanciering bestaat uit een basisbeurs en eventueel een aanvullende beurs. Er bestaat studiefinanciering voor thuiswonenden en uitwonenden. Een uitwonende student krijgt veel meer studiefinanciering omdat de lasten hoger zijn. Kijk bij de IB groep hoeveel jouw kinderen krijgen.

Lenen
Studeren met een studiefinanciering klinkt aanlokkelijk, maar pas op: een basisbeurs wordt pas een gift na een goed resultaat. Wanneer een student de studie niet afsluit, dan wordt de basisbeurs een echte lening die je moet terugbetalen. Heb je te weinig geld om je kind te helpen met de betaling? Laat dan je kind lenen bij de IB groep. De rente ligt aanzienlijk lager en je kunt achteraf altijd helpen met de terugbetaling van de lening. Als je het af kan zonder lening, dan moet je dat doen.

Zie ook: www.allesoverlenen.info.

Werken
Je kunt tijdens je studie het beste een bijbaan zoeken voor twee of meer dagen in de week. Zo verdien je genoeg geld naast het studeren en hoef je niet onnodig geld te lenen bij de IB groep. Het verschilt natuurlijk wel of een student alleen het eten, kleding et cetera moet kopen, of dat een student ook het schoolgeld en de boeken zelf moet betalen. In dit geval is een lening wel handig.