Hypotheek

Als je geld tekort komt, dan kun je een hypotheek afsluiten. Dit noemt men ook wel een hypotheek-lening of hypothecair krediet. Een hypotheek is een geldlening met een registergoed als waarborg. Een registergoed is een goed dat volgens de wet is ingeschreven bij bepaalde registers. Je kunt hierbij denken aan een huis of een schip. De aflossing van je hypotheek moet binnen een bepaalde tijd plaatsvinden, dit verschilt per hypotheek. Daarnaast verschilt ook de rente per hypotheek, zie ook www.allesoverdehypotheek.info.

Hypotheekrente
Hypotheek rente is de rente die een lener over een hypotheek betaalt. De rente voor de hypotheek hangt af van de heersende rentetarieven en de zekerheden die de hypotheekgever aan de lener geeft. De hypotheek rente beïnvloedt de huizenprijs sterk, want deze rente beïnvloedt de maandlasten van
de koper. Op internet zijn vele websites te vinden waarop je verschillende hypotheken met elkaar kunt vergelijken. Zoek uit welke hypotheek het beste bij jou past en sluit een goedkope lening af!

Aflossingsvrije hypotheek
Een aflossingsvrije hypotheek houdt in dat de lener alleen de rente betaalt. De lener lost het geleende bedrag dus niet af en men spreekt vooraf geen datum af waarop de hypotheeklening moet zijn terugbetaald. Men lost een aflossingsvrije hypotheek niet maandelijks af, maar men lost vaak af bij de verkoop van de woning. De lener bouwt een levenslange hypotheek op en moet geld betalen aan de bank. Nadeel is dat de lener hierbij niet wordt beschermd tegen renteverhoging.