Kopen

Het gezegde ``Niets is gratis, behalve de zon`` is oud, maar nog altijd waar. Zonder geld kun je niet leven, want zonder geld kun je geen dingen kopen en jezelf dus niet in je levensonderhoud voorzien. Geld heeft een bepaalde waarde, die in bijna heel Europa op dezelfde waarde is vastgesteld (de Euro). Met de euro kun je dus in bijna heel Europa producten of diensten kopen. Heb je weinig geld? Dan kun je gebruik maken van een lening om toch dingen te kunnen kopen.


Zie: www.allesoverdehypotheek.info en www.allesoverlenen.info.

Geen geld?
Heb je geen geld? Dan kun je besluiten in zaken te beleggen zodat je misschien meer geld krijgt. Maar hierbij loop je wel het risico dat je nog meer geld verliest en dus nog minder kunt kopen. Je kunt ook geld lenen bij een bank. Je kunt dan alles kopen wat je wilt, maar je moet dit bedrag wel binnen een bepaalde periode terugbetalen aan de bank. Over het geleende bedrag betaalt u een bepaald rente-percentage. Ten slotte kunt u geld winnen, maar dit komt niet heel erg vaak voor.

Wat kun je met geld kopen?

Met geld kun je veel dingen kopen. Denk hierbij aan producten als een computer, maar ook aan eten en drinken als appels en thee. Diensten kun je ook kopen met geld: je huurt bijvoorbeeld een reparateur in voor je auto of de wasmachine. Maar je kunt ook ervaringen kopen; een tip voor de mensen met weinig geld. Met geld kun je dus producten kopen, maar je kunt er ook voor kiezen